| |
Torstens Toxic Waste (hetta 4 av 10)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 Jalapeno
400g nötfärs
2 msk chilipulver
1/2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
250ml krossade tomater
1 oxbuljongtärning
1 dl tomatpuré
1 dl vatten
2 msk Sambal oelek
100g ljus choklad
Bryn hackad lök, vitlök och jalapeno, i med köttfärs, salt, peppar, chili-pulver och
stek färdigt. Därefter lassa i krossade tomater, buljongtärning, vatten, tomatpuré och
sambal. Låt puttra till lagom konsistens och smält sen ner den goda chokladen.
|
|
Chili's Taco Twist (hetta 4 av 10)
Olivolja
1 stor rödlök
2 röda chili peppar (5 av 10)
2 grön chili peppar (3 av 10)
800g blandfärs
800g passerade tomater
1 burk taco-salsa mild
1 köttbuljongtärning
1/2 burk chilipulver
1 matsked jalapeno-deathsås mild
2 dl grädde
3 dl vatten
1 dl mörk sirap
1/2 dl brun farin
400g svarta bönor
stek köttfärs, sedan i med hackad rödlök, grön, röd peppar
steka mera
passerade tomat, taco-salsa, tärning, chilipulver,jalapenodeath, grädde och vatten
puttra 1 timme
i med sockret
puttre 1 timme till
rör ned svarta bönor, ät och dö!
|
|
Capital Punishment (hetta 4 av 10)
1 msk oregano
2 msk (= knappt en halv burk) paprikapulver
9 msk (= 1 burk) chilipulver
4 msg (= 1/2 burk) kummin
1 buljongtärning "mörk ox"
1 msk oxfond
1 tsk malen svartpeppar
2 Carnegie Porter 33cl
5 dl vatten
0,5 kg nötfärs
0,5 kg fläskfärs
0,7 kg fransyska, skuren i små bitar
2-3 gula lökar, finhackade
3 vitlökar, finhackade
olja (att bryna kött och lök)
1 tsk kakao/chili-krydda (skulle varit "Mole")
1 msk farinsocker
1 tsk koriander
3 droppar Sudden Death sauce
1 burk krossade tomater
1 msk majsmjöl
salt+peppar
Oregano+paprika+chilipulver+kummin+buljongtärning+fond+porter+vatten i stor gryta, koka upp och låt småkoka.
I stekpanna: bryn köttet i omgångar med litet olja till köttet fått litet färg, häll av ev fett och häll över köttet i grytan. Upprepa tills allt kött brynts.
Bryn lök och vitlök, häll över i grytan. Tillsätt ev litet mer vatten. Småkoka 2 timmar.
Tillsätt kakao/chili-krydda, farinsocker, koriander, deathsauce, tomater. Småkoka 45 minuter.
Blanda ut majsmjölet i litet varmt vatten och blanda ut i grytan. Smaka av med salt+peppar. Småkoka 30 minuter.
|
Colossos Colon Cleaner (hetta 8 av 10)
800 gram högrev
rapsolja
1 1/2 dl mörk muskovadosocker (rörsocker)
15 cm färsk ingefära
2 vitlökar
2 ancho-frukter
8 rökta serrano-frukter
3 msk mald kummin
3 msk timjan
1 liten burk mutti polpa tomatkross (210 gram)
1 gul lök
1 flaska Left hand milk stout
vatten vid behov
2 burkar Heinz Mean Beanz
death sauce
Skär högreven i centimeterstora bitar och fräs på hög värme i rapsolja. När köttet fått fin färg och släppt ut massa vätska hälls sockret på tillsammans med finskuren ingefära,
krossad vitlök, finhackade chilifrukter, kryddor, tomatkross, grovhackad lök och en halv milk stout. Häll den andra halvan i dig själv.
Låt grytan puttra i sex timmar, fyll på med vatten om det börjar koka torrt.
När det är några minuter kvar till servering - häll på bönorna och värm upp ordentligt.
Justera (enbart uppåt) styrkan med death sauce.
|
|
|